Presseveteranene Arne Hole og Finn H. Andreassen er ute med boka Det reporteren IKKE fortalte.
Presseveteranene Arne Hole og Finn H. Andreassen er ute med boka Det reporteren IKKE fortalte.

Latterlig bok for journalister

– Bør være like naturlig for en journalist å ha som ordlista.

Er du en av dem som liker å fortelle morsomme journalisthistorier i lystig lag? Men kanskje har du sluppet opp for påfyll? Da kan presseveteranene Finn H. Andreassen og Arne Hole hjelpe deg.

De to har gitt ut boka Det reporteren IKKE fortalte. Med andre ord: historier som ikke alle egner seg på trykk, men desto bedre i selskapslivet. I tillegg til muntre historier fra pressen, inneholder boka også det samme fra idretten.

Det reporteren IKKE fortalte har bare ett formål. Det er å få deg i godt humør, sier Andreassen, som gikk svanger i mange år med ideen om å samle alle de morsomme historiene i en bok.

Andreassen har lang fartstid i både NRK og TV 2. Mange av historiene er hentet derfra, og Per Ståle Lønning avsløres som en spilloppmaker av de helt sjeldne. I tillegg er mange av avsløringene fra TV 2s barndom av det kostelige slaget. Ja, de er så «gærne» at du knapt vil tro det.

Arne Hole er utvilsomt en av Norges morsomste sportsjournalister, og hans muntre Hole in one i Aftenposten hver lørdag lever fortsatt i beste velgående. Hole og Andreassen serverer morsomheter om Vålerenga, Ivar Hoff, Nils Arne Eggen, Svein «Matta» Mathisen, hoppgutta, Per Haugsrud og mange andre.

Det reporteren IKKE fortalte bør være like naturlig for en journalist å ha som ordlista, mener Finn H. Andreassen og Arne Hole.

Hole er svak for de kjappe replikkene, og den om håndballkeeper Per Søderstrøm og lagkamerat Egil Riis er nok den aller kjappeste. En småskadet Søderstrøm hadde spilt en svak NM-finale og møtte Riis på Karl Johan noen måneder senere.

– Hvordan går det? spurte Riis.

– Ikke noe særlig. Jeg har ikke rørt en ball siden finalen, svarte «Søder».

– Du rørt'n ikke da heller!

Boka inneholder nærmere 200 historier, og forfatterne lover at om du ikke drar på smilebåndet en eneste gang, får du pengene tilbake.

Av hvem må du finne ut selv.

BOKA KAN BESTILLES HER.