Filter lanserer papiravis midt i krisa!

Mediebransjen begynner å merke følgene av korona-krisen denne uka og de mindre, uavhengige mediene er særlig utsatt.

Et av disse er Filter Nyheter. Filter lager undersøkende og grundig journalistikk, fritt for reklame og betalingsmur. Det er meget godt merket innholdsmarkedsføring som betaler lønna til journalistene, men dette inntektsgrunnlaget risikerer å falle helt eller delvis bort den nærmeste tiden.

Fremfor å permittere ansatte eller klage over omstendighetene har de heller brettet opp ermene og tatt sats. Første grep ble å la andre medier publisere Filters artikler på egne flater. Andre grep er å gi tilbake til deres trofaste lesere og donorer.

Derfor lanserer de nå Filter på papir.

11 utgaver i året

Filter begynte å leke med tanken om et eget magasin før korona-utbruddet, men dette ble fremskyndet på grunn av krisen. I helgen har hele selskapet stått på for å få produktet klart til lansering.

– Vi er veldig glade for alle som vanligvis hjelper oss med å dele artikler og skryter av Filter i sosiale medier. Men nå håper vi at mange av dem vil støtte vår type journalistikk også med litt penger i en kritisk periode, og at de ber vennene sine om å bli med og spleise, sier redaktør Harald Klungtveit.

Hvis du ønsker å støtte Filter og få avisa levert på døra, kan du enten betale 100 kroner i måneden eller donere 900 kroner årlig. Det hele gjøres gjennom Vipps, uten trøblete innlogging eller krav til bruker. Du kan lese mer om dette her.

Mer av det samme

Hva får du i retur? Det er fristende å si mer av det samme: undersøkende journalistikk som opprettholder pressens samfunnskritiske oppdrag.

Filter Nyheter er den eneste redaksjonen som har satset på dekning av høyreekstreme miljøer over lengre tid. Det har ført til større avsløringer og reportasjer, som hvem som er nøkkelpersonene i den høyreekstreme grupperingen «Den Norske Motstandsbevegelsen», eller reportasjen om festaftenen med Fjordman og Steve Bannon.

Filter har også drevet ledende journalistikk på noen av fjorårets største saker. De var blant første mediehus som var ute med nyheten om tidligere fiskeriminister Per Sandbergs regelbrudd under en tur til Iran, truslene mot daværende justisminister Tor Mikkel Waras bopel og avsløringen bak NTNU-Eikrems falske Facebook-profiler.

– Jeg håper du vil støtte Filter Nyheter. Da er du garantert grundig og faktasjekket journalistikk, uten noen annen agenda enn en genuin interesse for sannheten, avslutter Klungtveit.

Du finner mer informasjon om hvordan du kan støtte Filter Nyheter på deres hjemmesider.

Etter en kort periode med tekniske problemer, fungerer nå Vipps-løsningen igjen.

Powered by Labrador CMS